Pordamsa

En aquest article divulguem la llarga trajectòria i els mèrits del últim premiat dels Premis Nacionals de Gastronomia 2018. Ens referim al guanyador del Premi Especial de l’Acadèmia que en aquesta edició s’atorga a Pordamsa i que l’any passat es va atorgar a l’empresa tonyinaire Balfegó, tot un referent internacional de la tonyina vermella.

Els guanyadors dels premis de l’Acadèmia són el resultat d’un procés de votació secret que els acadèmics realitzen al llarg de l’any. S’atorguen anualment a aquells cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions, relacionades amb el món de la gastronomia catalana, que al llarg de l’any o per la seva trajectòria han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina del nostre país.

Tota una vida dedicada a la porcellana

Pordamsa 2Amb més de 40 anys d’història, Pordamsa fabrica i comercialitza porcellana de gran qualitat per a l’hostaleria. Situada a Sant Climent de Peralta (Girona), en una zona tradicionalment ceramista de La Bisbal de l’Empordà, l’empresa ha estat reconeguda internacionalment per un disseny modern i funcional, a un preu assequible, buscant sempre la diferenciació i el valor afegit per al client, acompanyat d’un bon servei gràcies al seu estoc permanent.

Entre altres serveis, destaca l’assessorament per a professionals en parament de taula, uns dissenys de productes totalment personalitzat amb decorats fets a mida així com una renovació de catàleg en constant renovació amb més de 80 articles nous que canvien cada any.

Durant aquest temps ha evolucionat fins a consolidar-se en diferents sectors: taula-cuina, cristalleria, coberteria, bany i regal. Les seves matèries primes provenen dels millors jaciments del món: Llemotges, Sud-àfrica i Argentina. Des de fa 25 anys, Pordamsa exporta arreu del món i exposa a les millors fires internacionals del sector, fet que els ha proporcionat la projecció de la qual ara gaudeixen a l’estranger.

Pordamsa

Treballar colze a colze amb els xefs

Pordamsa gaudeix de gran renom entre el sector. Per la qual cosa, ha aconseguit proveir a restaurants d’estrella Michelin d’arreu del món. Coneguts xefs -els germans Roca, Martín Berasategui, Angel León o Alex Atala- utilitzen els seus plats com a elements inseparables de les seves creacions.

El seu secret és que ha sabut oferir dissenys molt revolucionaris que s’adapten totalment a la presentació que té al cap el xef. Són els seus plats els que acompanyen el menjar i no viceversa, ja que la seva funció és que la creació del xef destaqui. Formes orgàniques inspirades en la natura, tradicions mil·lenàries d’orient i estils minimalistes són algunes de les peces més destacades.

Pordamsa

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!