Recerca, recerca, recerca… Les tres premisses per escriure un treball propi, ben documentat, amb ànima.

Cuina i Cuines a la Corona d'Aragó i CatalunyaEl Sr. Josep Garcia i Fortuny va presentar el passat dimarts dia 4 de juliol al Museu d’Història de Catalunya el III volum de la seva obra magna “Cuina i Cuiners a la Corona d’Aragó i Catalunya. Un capítol oblidat de la nostra història davant d’un públic representatiu de la comunitat gastronòmica e intel·lectual del nostre país: cuiners, pastissers, editors, bibliòfils amb profund coneixement de la cultura gastronòmica catalana i d’arreu, investigadors, divulgadors, directors d’escoles d’hostaleria, etc.

Les noves tecnologies estan sustentades per dues webs: la primera pública, coneguda, familiar, a l’abast de tothom, i la segona soterrada, oculta, desconeguda… La gastronomia al nostre país també segueix aquest model i el treball del Sr. Garcia i Fortuny ens l’ofereix: la web, la xarxa oculta que sustenta la gastronomia actual catalana, els cuiners i la cuina que han fet possible que Catalunya tingui un rostre visible internacionalment. Els cuiners d’avui, els xefs mediàtics, són la punta de l’iceberg soterrani i amagat del treball quotidià, sense-hores, sacrificat, entregat, d’una multitud de personatges que conformen el cor que batega i empaita la gastronomia actual.

Presentació Llibre Josep Garcia FortunyEl senyor Josep Garcia i Fortuny, centre, acompanyat per la senyora Nati Muñoz-Espinalt, experta en psicoestètica (a la seva esquerra), i el Sr. Josep Bullich, ex-xef i director del restaurant La Dama, de Barcelona, durant 28 anys, fins a la seva jubilació al 2014.

L’acadèmica Sra. Rosa Mayordomo (en la imatge, a la dreta de l’autor) va tenir l’honor d’assistir acompanyada per l’acadèmic Sr. Josep Vilella.

 

Presentació llibre Cuina catalana a la Corona d'Aragó i CatalunyaUn moment de la presentació. L’autor acompanyat del Sr. Enric Sallarés, editor (a l’esquerra), i el Sr. Josep Ballich, prologuista del III volum de “Cuina i Cuiners a la Corona d’Aragó i Catalunya. Un capítol oblidat de la nostra història”.

La presentació va finalitzar amb la participació activa dels presents, donant pas a un magnífic debat…

 

 

L’escriptor Josep Garcia i Fortuny, és un cuiner, investigador i escriptor gastronòmic. Entre les seves obres es troben “La cuina del bacallà a Catalunya” i “Cuina i Cuiners a la Corona d’Aragó i Catalunya. Un capítol oblidat de la nostra història”. Aquest últim llibre conté tres volums: Volum I “Èpoques pretèrites” (2014), Volum II “Honorant els nostres Mestres cuiners-escriptors”, i el Volum III “Anys d’unions i desunions”.

Reconegut en el món acadèmic universitari i entre els intel·lectuals gastronòmics, ha publicat nombrosos treballs en col·laboració amb el professor Pere Balañà i Abadia.

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!