Joel Castanyé

Ens acostem a la gala d’entrega dels Premis Nacionals de Gastronomia 2018 de l’ACGN que enguany ha escollit com a Premi Revelació al xef lleidatà Joel Castanyé Daniel, cap dels fogons  del restaurant la Boscana (Bellvís, Lleida).

La seva escola? La família

Cap de cuina des del 2007, és el petit dels tres germans Castanyé i va formar-se a l’Escola d’Hostaleria de Lleida i també a la de Sant Pol de Mar.

Des de petit, va ser espectador en primera persona de la cuina de casa, ja que la família Castanyé fa trenta anys que es dedica a la gastronomia, amb la Roser com a pal de paller. Els seus negocis familiars són el restaurant Resquitx de Mollerussa i des de fa vuit anys, La Boscana a Bellvís (Pla d’Urgell). En aquest últim, la família va començar amb celebracions i banquets i fa dos anys van decidir obrir a les mateixes instal·lacions un restaurant gastronòmic de només vuit taules en què, asseguren, mimen molt l’espai i el menjar.

Durant la seva trajectòria ha passat pel Neichel, l’Àbac de Xavier Pellicer i el Bullicatering.

Cuiner vocacional, sap que cuinar en un paratge com el del territori lleidatà forja una manera de fer i de ser on l’aprenentatge autodidacta és la millor escola, ja que cada dia aprèn alguna cosa nova.

Un restaurant únic al Pla d’Urgell

La seva ubicació privilegiada fa de La Boscana un paratge únic, envoltat de camps, boscos i fins i tot un estany. Les seves àmplies parets de vidre són un gran encert que ajuden al comensal a fer una immersió més profunda en l’entorn, acompanyat per una gastronomia arrelada a la terra.

La seva decoració moderna i sense artificis fa que la seva carta brilli amb llum pròpia, ja que el restaurant es caracteritza per una renovació constant per poder oferir plats nous al client que repeteix.

Amb ell, Joel Castanyé han guanyat la seva primera estrella Michelin. Causa d’això pot haver estat la seva ambició, ja que amb un horitzó sense límits, el xef i tot l’equip van anar a totes des del primer moment d’obrir. D’aquesta manera  van aconseguir la gran gesta: poder guanyar l’apreciada estrella en només dos anys des de l’obertura de La Boscana.

La boscana

Talent i visió sense límits

Quan observem l’oferta gastronòmica que ens ofereix Joel Castanyé no podem evitar que les nostres papil·les gustatives comencin a ballar de l’emoció. Fidel a un estil de cuina tradicional amb productes de temporada i de la zona, de tan a prop que fins i tot vénen del seu propi hort, aquest cuiner transversal no dubte en atrevir-se a innovar amb noves textures i els sabors.

Els seus plats, pensats fins al mínim detall, presenten matèries primeres de primera qualitat que aconsegueixen sabors frescos i innovadors al paladar.

La Boscana

Un reconeixement a l’esforç

Amb l’atorgament d’aquest Premi Revelació, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia vol fer públic el reconeixement per la seva tasca i trajectòria meteòrica. A més, els Premis Nacionals de Gastronomia constitueixen un important mitjà de divulgació de les finalitats i el compromís que aquesta Acadèmia té amb la cuina catalana, la identitat de la qual s’ha de preservar, recolzar, impulsar i divulgar.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!