Isabelle Brunet

Seguim desvetllant els mèrits dels nostres guanyadors que enguany rebran el Premi Nacional de Gastronomia 2018. Pel que fa al Premi Cap de Sala, l’escollida ha estat Isabelle Brunet, que des de la seva apertura el 2008, està vinculada laboralment a Monvínic, projecte impulsat per Sergi Ferrer-Salat, i que probablement representa un dels millors bars de vins del món.

Aprenentatge autodidacta

BrunetIsabelle Brunet ha forjat el seu aprenentatge observant i adoptant una actitud autodidacta. Ja de petita, en el poble francès de Poitou, molt a prop de la ciutat de Nantes, apuntava maneres, ja que la seva vocació era entendre i poder conèixer de ben a prop un dels productes més representatius de la seva terra, el vi.

Amb la ment oberta, s’ha format viatjant pel món, fet que li ha permès conèixer una gran varietat de cellers, fires i vins, i observar diferents formes de treballar i entendre el vi. Primer comença amb Europa, recorrent el territori francès com els Alps, Alsàcia, Tolosa  o París; i després a Alemanya.

La seva inquietud l’ha dut arreu del món, tot i que Austràlia és el país que recorda de forma més especial. La seva estada de sis mesos al prestigiós celler Bass Phillip li va permetre submergir-se de ple en el procés d’elaboració del vi. Avi en dia, i després de tres anys d’esforços, Isabelle ha aconseguit que Monvínic sigui un dels pocs locals d’Europa que disposa de Bass Phillip a la seva cuidada carta.

Nomenada millor sommelier d’Espanya el 2013 per la Real Academia de Gastronomía de Madrid, Isabelle Brunet ha treballat com a sommelier a locals tan emblemàtics com Els Ambassadeurs, el Ritz Club de Londres, i El Bulli de Ferran Adrià.

Un bar de vins de referència

Monvínic ofereix als seus comensals un disseny contemporani i una distribució molt funcional. Va ser finalista del prestigiós Premi FAD d’Interiorisme 2009 i en la decoració, cada element està configurat per fer destacar el gran protagonista, el vi. Destaca el bon ús que li han donat al celler on guarden les ampolles, ja que a part de pràctic, visualment atrau molt l’atenció del visitant, especialment el que ve per primera vegada.

brunet 1

L’equip de sommeliers, capitanejat per l’Isabelle Brunet, ofereix al comensal una experiència sensorial única, que gràcies a una carta molt completa, permet un viatge pel món.  Una carta plena de referències que ofereix vins per a tots els paladars.

Un premi a l’experiència

Amb l’atorgament d’aquest Premi Cap de Sala, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició vol fer públic el reconeixement a Isabelle Brunet per la seva tasca i trajectòria. A més, aquest premi constitueix un important mitjà de difusió de la feina complexa que cada dia afronta un cap de sala. Un compromís amb el comensal tan especial que tots l’admirem.

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!