Premis_Nacionals_de_Gastronomia_2016

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va celebrar el passat dijous, 16 de febrer, al Palau Reial de Pedralbes la cerimònia dels “Premis Nacionals de Gastronomia”. En el transcurs de la gala, es va fer entrega dels reconeixements als cuiners, restaurants, professionals, col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana que, al llarg de l’any o per la seva trajectòria, han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina.

Premis_Nacionals_de_Gastronomia_2016El lliurament dels premis va anar precedit d’una presentació a càrrec dels periodistes Mònica Terribas i Jordi Basté, que van donar pas al discurs de benvinguda per part del president de l’Acadèmia, Sr. Carles Vilarrubí. El Molt Honorable Sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, va lliurar el  Premi Nacional de Gastronomia 2016 a Carme Ruscalleda. Ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia, Ruscalleda és l’única xef del món amb set estrelles Michelin: tres pel restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar; dues pel Moments de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona, i dues més pel Sant Pau de Tòquio. En rebre el premi, la xef va agrair “la confiança i la complicitat de la família, l’equip, els clients i els mitjans de comunicació”.

Premis_Nacionals_de_Gastronomia_2016

El Premi al Cuiner Revelació 2016 es va atorgar a Àlvar Ayuso i va ser entregat per l’Il·lustríssim Sr. Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona.  Àlvar Ayuso es va formar a Bellart i Hofmann, després de treballar a les cuines de Michel Bas, Saüc, Gaig i Dos Cielos. Amb tan sols 25 anys, va obrir el restaurant Alvart a Barcelona, que dos anys després de la seva inauguració, ha estat renovat i ampliat. Ayuso destaca que “Pels meus orígens, de mare sueca, intento fer quelcom diferent, sempre amb la meva influència nòrdica”.

Premis_Nacionals_de_Gastronomia_2016Enguany també va ser distingit el Grup Balfegó, amb el Premi Especial 2016, que van recollir Pere-Vicent Balfegó i Manel Balfegó copresidents del grup, de mans de la Il·lustríssima Sra. Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona. El grup de l’Ametlla de Mar, combina tradició i innovació, i s’ha convertit en un referent internacional de la tonyina vermella als restaurants més prestigiosos del món.

Al discurs de cloenda, el president de la Generalitat, Sr. Carles Puigdemont, va destacar “el colossal èxit de la gastronomia catalana a escala mundial “ i que “Aquest és un país que no necessita grans exèrcits, perquè té cuiners, artistes i creadors”.

Gran èxit d’assistència i mediàtic

El lliurament de premis es va realitzar durant el transcurs d’un sopar ofert pel xef Carles Gaig, que va comptar amb més de 300 assistents, entre Acadèmics, empresaris, destacats representants de la gastronomia i autoritats catalanes.

L’acte també va comptar amb la presència de més d’una vintena de periodistes dels principals mitjans de comunicació catalans.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!