Ca l'Isidre

Ja s’han fet públics els guanyadors dels Premis Nacionals de Gastronomia 2018 que l’Acadèmia lliurarà al proper més de febrer. Per això, en els següents articles del blog, parlarem dels finalistes i dels motius que els han fet mereixedors de rebre aquests reconeixements tan especials.

El primer dels guardonats que volem mencionar és Isidre Gironès, que amb més de 60 anys d’experiència en el sector de la restauració, enguany se li atorga el Premi Nacional de Gastronomia. L’ACGN vol distingir la seva contribució a la gastronomia catalana després de tota una vida al capdavant de l’emblemàtic restaurant Ca l’Isidre.

El restaurant Ca l’Isidre, un referent del barri del Raval.

Ca l'IsidreTot va començar quan aquest restaurador i apassionat de la gastronomia decideix embarcar-se en obrir un restaurant al centre de la ciutat Comtal.  I seguint la dita que darrere d’un gran home sempre hi ha una gran dona, funda juntament amb la seva esposa, Montserrat Salvó, el restaurant Ca l’Isidre, tota un emblema de la ciutat.

Aquest temple de la cuina casolana i popular obre les portes l’any 1970 al carrer de les Flors de Barcelona. Ofereix un espai d’ambient clàssic que compta amb una destacada col·lecció d’art que guarneix la sala del menjador.

Amb els seus 47 anys de trajectòria, Isidre Gironès ha aconseguit que esdevingui tot un referent a la ciutat, ja que a través de la seva carta i les seves parets es pot llegir la història de la ciutat i l’evolució del barri del Raval. Nombroses personalitats de la cultura -com Woody Allen, Federico Fellini, Joan Manel Serrat, Joan Miro, Modest Cuixart, Giorgio Armani, Catherine Deneuve etc… així com destacats polítics i empresaris, intel·lectuals i amants de la bona cuina, han freqüentat el restaurant.

La seva filla Núria, que va prendre el relleu generacional l’any 2016, ha passat a formar part de la direcció i va esdevenir la responsable de la carta de postres, més tard la sumilleria i actualment revisa tots els departaments amb l’ajut de tot el seu equip.

Així i tot, es pot veure l’Isidre Gironès cada matí al mercat de la Boqueria comprant els productes més frescos que formen part de la seva proposta gastronòmica en el receptari tradicional català i la millor matèria prima.

Bon equilibri entre la cuina i el celler

Els plats que elaboren són una mostra de la cuina tradicional catalana amb tocs contemporanis, que es troben sobretot en les tècniques de cocció i manipulació de productes de primera qualitat. Les seves creacions tenen l‘origen en la cerca dels millors productes que cada estació els inspiren per a crear noves receptes.

El celler gaudeix d’una àmplia carta amb quasi mig miler de referències de vins clàssics i artesans de petits elaboradors.

Història de Ca l’Isidre

1970: Ca l’Isidre obre les seves portes.

1981: Medalla Turisme de Catalunya.

1984: Premi reconeixement de l’escola de Turisme

1991: Premi millor restaurant de Barcelona

1993: Premi confraria Bona taula de la mar.

1994: Medalla al Mèrit Turístic.

1998: Premi Hostelco.

2005: Premi 25 Anys Institut Català de la Vinya i el Vi.

2005: Premi Nadal de Gastronomia sumiller de mèrit

2015: Millor empresari hostaler als Premis Nacionals d’hostaleria de la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR).

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!