Blog de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

La fotografia gastronòmica

La fotografia gastronòmica és una branca específica que genera als lectors i clients un impuls a degustar els plats que apareixen a la imatge. És imprescindible per la il·lustració de llibres gastronòmics, receptaris o inclòs material gràfic que els restaurants i xefs utilitzen en les seves cartes o fotografies d’arxiu...

Els peixos oblidats (1a Part)

El que es queda enredat a les xarxes no es pot preveure ni seleccionar, de manera que queden atrapats peixos de segona classe que són descartats per la seva venda. Es calcula que cada dia es llencen per la borda dels pesquers, més de 20 tones d'aquests peixos de segona o fins i tot, de tercera...

Amb la tardor arriba el temps de la verema

La verema representa dies de treballar de sol a sol, amb la il·lusió i la satisfacció de recollir el fruit de l’esforç de tot l’any, per elaborar uns caldos que acompanyin una bona taula i magnífiques vetllades. Els enòlegs i pagesos vigilen diàriament l’evolució del raïm, la seva concentració de sucres, el seu grau d’acidesa i...

El pa, un aliment bàsic de la dieta mediterrània

Com ens agrada l’olor de pa acabat de fer! Aquella que ens recorda al pa d’abans, quan els forners es llevaven ben d’hora amb els primers rajos de sol per començar a treballar la massa mare i posar-la al forn per coure-la. Aquell pa tendre, humit i cruixent, amb un sabor molt...

Les varietats catalanes del tomàquet

El tomàquet és el rei de la dieta tradicional catalana. Cru o cuit, està present en la majoria de plats. Estem segurs que tot bon català opina que el pa amb tomàquet és un dels millors invents culinaris. Una senzilla recepta on només cal pa (de pagès sempre!), sal, oli d’oliva i tomàquet...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK