Objectius

Investigació, divulgació i promoció de la cuina catalana

Els fins de l´Acadèmia Catalana de Gastronomia són la investigació, la divulgació i la promoció del coneixement i la observança de la cuina.

La cuina catalana, com a patrimoni cultural viu que forma part de la nostra identitat com a poble, constitueix una herència que es configura i es transmet a traves de la història. La consciència d’una cuina catalana pròpia i diferenciada és, doncs, una realitat que ens identifica, distingeix i honora. Preservar aquesta especificitat és un compromís tant culinari com cívic i cultural que l’ Acadèmia Catalana de Gastronomia té com a principal objectiu, adduint i remarcant que tot diàleg en l’àmbit de la cuina com a patrimoni històric i cultural s’ha de fer des del absolut respecte a les diferències i a les identitats. L’àmbit d’activitat principal de l’ Acadèmia Catalana de Gastronomia son els països de parla i cultura catalana.

No obstant això, també es considera indicativa de l’àmbit d’activitat qualsevol altra referència geogràfica -local, estatal o internacional- relacionada amb les pròpies activitats i fins de l’ Acadèmia Catalana de Gastronomia.

 

Els fundadors i membres de l´Acadèmia, han assumit la tasca de salvaguardar el patrimoni cultural de la nostra cuina

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK