Blog de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

Uns arrossos 5 estrelles a La Cantina del Palo Alto

Hi ha cuines i cuineres que brillen molt encara que no tinguin estrelles... Ahir dijous 11 de maig vàrem convocar als gastrònoms i amics de l’Acadèmia a un, diguem, “FESTIVAL” dinar-gastronòmic-cultural, al que varen assistir quasi una trentena de...

“MIGUEL TORRES” una vinya a la fi del món

Després de visitar diversos cellers a la regió de MENDOZA, localització on es produeix el 80% del vi argentí, vaig anar a Xile per carretera travessant els Andes per una ruta que puja fins als 3.400 m d’altura, amb un paisatge únic i…

Plats, un exemple de disseny d’alta cuina

Una simbiosi, paraula d’origen grec, s’aplica a la interacció estreta entre dos organismes. Quan pensem en un plat, ens venen a la ment dos conceptes: menjar i disseny. Junts formen una perfecta col·laboració, ja que depenen un de l’altre per trobar el seu sentit. Es complementen i es …

El Raw Food, una nova tendència a la cuina

La cuina evoluciona amb el pas del temps, amb noves tendències que l’enriqueixen. El Raw Food no és una excepció. Més que una tendència culinària, és un concepte que va més enllà, ja que es considera un estil de vida que vincula la salut física i mental amb aspectes…

L’Acadèmia està d’enhorabona

A una Acadèmia se la considera solvent valorant les seves activitats però sobretot per les seves publicacions. I en aquest apartat i després de molts anys de “sequera” l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) darrerament està d’enhorabona ja que en poc temps s’han presentat tres llibres dedicats a...

10 novetats literàries per aquest Sant Jordi

Després de les Mones de Pasqua i els bunyols de quaresma que ens hem menjat aquesta Setmana Santa, arriba una de les festes populars més estimades a Catalunya, la Diada de Sant Jordi. Se celebra el dia dels enamorats però també l’amor per la cultura i la literatura, on el lector...

La Pasqua

Aquests dies les pastisseries del nostre país fan goig amb aparadors plens de mones de Pasqua. Hi ha de tota mena: grans petites; amb pastís, sense pastís; artesanals, de producció industrial; de preus alts, de preus baixos —d’aquestes menys… Tothom vol i compra una mona.

Parlem de tradició a la cuina,  dels rituals quotidians del dia a dia i els de la vida… A vegades hem de mirar enrere per esbrinar el veritable sentit del que donem per conegut.

...

La ruta dels mercats

El mercat és tota una institució en pobles i ciutats, ja que és un punt de trobada on es fa vida. Els caps de setmana és un punt de reunió obligatori de mares que van a fer la compra de menjar fresc setmanal i a les tardes, els avis s’asseuen a l’entrada mentre veuen la gent passar. Però la millor hora són els matins a primera hora...

Exposició Tapas. Spanish Design for Food

Quan un comensal entra en un restaurant de fama internacional com El Celler de Can Roca o El Bulli, no pot evitar envoltar-se de disseny en tot moment. L’etiqueta d’un bon vi, la forma dels coberts que s’adapta al producte o la presentació del plat, col·locant cada ingredient com si expliqués una idea, son exemples que el disseny no està renyit amb la gastronomia...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK