Blog de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

Descobrim la cuina peruana

ACGNT0En deu anys, la cuina peruana ha passat de ser una anècdota i autèntica desconeguda a una oferta gastronòmica ben consolidada. Es pot definir com una cuina de fusió, “criolla”, plena de color i personalitat, amb productes frescos i sabors a cítrics. Ha sigut molt premiada en...

L’arquitectura de bodegues magnifica el món del vi

ACGNT0El sector vinícola català i espanyol està vivint una època daurada gràcies a una profunda renovació dels estàndards de qualitat en el vi i en la re valorització del sector, buscant noves estratègies productives i comercials. L’arquitectura de les bodegues és un exemple clar d’aquesta evolució. S’ha passat del celler petit, fosc i humit a uns edificis...

Les cireres, fruita de primavera

ACGNT0A finals de primavera, quan el sol comença a brillar amb força i el mercuri dels termòmetres comença a pujar, en els camps fruiters del Llobregat i el Maresme el ritme de feina és frenètic. Pagesos i tractors van amunt i avall recollint les fruites de temporada que arriben al seu punt òptim de maduració. La cirera, dolça, sucosa i ben carnosa, és...

Uns arrossos 5 estrelles a La Cantina del Palo Alto

ACGNT0Hi ha cuines i cuineres que brillen molt encara que no tinguin estrelles... Ahir dijous 11 de maig vàrem convocar als gastrònoms i amics de l’Acadèmia a un, diguem, “FESTIVAL” dinar-gastronòmic-cultural, al que varen assistir quasi una trentena de...

“MIGUEL TORRES” una vinya a la fi del món

ACGNT0Després de visitar diversos cellers a la regió de MENDOZA, localització on es produeix el 80% del vi argentí, vaig anar a Xile per carretera travessant els Andes per una ruta que puja fins als 3.400 m d’altura, amb un paisatge únic i…

Plats, un exemple de disseny d’alta cuina

ACGNT0Una simbiosi, paraula d’origen grec, s’aplica a la interacció estreta entre dos organismes. Quan pensem en un plat, ens venen a la ment dos conceptes: menjar i disseny. Junts formen una perfecta col·laboració, ja que depenen un de l’altre per trobar el seu sentit. Es complementen i es …

El Raw Food, una nova tendència a la cuina

ACGNT0La cuina evoluciona amb el pas del temps, amb noves tendències que l’enriqueixen. El Raw Food no és una excepció. Més que una tendència culinària, és un concepte que va més enllà, ja que es considera un estil de vida que vincula la salut física i mental amb aspectes…

L’Acadèmia està d’enhorabona

ACGNT0A una Acadèmia se la considera solvent valorant les seves activitats però sobretot per les seves publicacions. I en aquest apartat i després de molts anys de “sequera” l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) darrerament està d’enhorabona ja que en poc temps s’han presentat tres llibres dedicats a...

10 novetats literàries per aquest Sant Jordi

ACGNT0Després de les Mones de Pasqua i els bunyols de quaresma que ens hem menjat aquesta Setmana Santa, arriba una de les festes populars més estimades a Catalunya, la Diada de Sant Jordi. Se celebra el dia dels enamorats però també l’amor per la cultura i la literatura, on el lector...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK