Blog de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

La ruta dels mercats

El mercat és tota una institució en pobles i ciutats, ja que és un punt de trobada on es fa vida. Els caps de setmana és un punt de reunió obligatori de mares que van a fer la compra de menjar fresc setmanal i a les tardes, els avis s’asseuen a l’entrada mentre veuen la gent passar. Però la millor hora són els matins a primera hora...

Exposició Tapas. Spanish Design for Food

Quan un comensal entra en un restaurant de fama internacional com El Celler de Can Roca o El Bulli, no pot evitar envoltar-se de disseny en tot moment. L’etiqueta d’un bon vi, la forma dels coberts que s’adapta al producte o la presentació del plat, col·locant cada ingredient com si expliqués una idea, son exemples que el disseny no està renyit amb la gastronomia...

El calçot, un producte de temporada molt nostre

En aquests mesos, si es passeja per terres tarragonines, es palpa a l’aire una barreja de cendra i flama. A l’horitzó de Valls s’observen unes columnes de fum que surten de les masies més properes, indicant que ens trobem en plena temporada de calçots...

Mascaró i l’hospitalitat

La família Mascaró , arrelats al cor del Penedès i de tradició lligada al món del vi des de 1894, ens va acollir el passat 30 de gener a casa seva. Montserrat Mascaró va ser la brigadier ...

Sinopsi dels orígens de la destil·lació

El 30 de gener van gaudir d’una sortida, organitzada per l’Acadèmica Montse Mascaró, a la destil·leria Mascaró de Vilafranca del Penedès. Amb motiu de la visita, el vicepresident de l’Acadèmia Josep Casas va pronunciar aquest breviari històric sobre els orígens de la destil·lació...

El vol de la becada: ‘Scolopax rusticola’

L’acadèmic Miquel Brossa diu que el gastrònom canaille s'ha de menjar el cap de la becada. En cas contrari, ets gastrònom semi sec. El cap, els budells i la seva sang... Hi ha qui diu que els budells s’han de netejar abans de trossejar-los...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK