Blog de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

Cerimònia del te, una tradició mil·lenària

La cerimònia del te, anomenada “chanoyu” en japonès, és un exemple molt significatiu de la cultura i la història japonesa tradicional, que encara perdura al nostre temps de manera inalterable. És un ritual que consisteix a preparar i oferir un te verd en presència d’un grup reduït de...

Els superaliments, petits però nutritius (1a Part)

Són aliments amb un alt nivell nutricional i molt apreciats per ser saludables. Són petits però aporten grans quantitats de vitamines i minerals. Estem parlant dels superaliments. Gràcies al camp de la nutrició, cada vegada en sabem més d’ells, encara que...

La síndria, una fruita ben refrescant per aquest estiu

Quins bells records aquells que, quan érem nens, ens asseiem dalt d’un pedrís de la plaça major del poble o sota l’ombra d’una figuera i menjàvem una de les fruites més estiuenques i acolorides. Parlem de la síndria, una fruita sucosa i refrescant, amb una…

El gelat artesà

Quan pensem en la imatge típica d’estiu, ens veiem remullant-nos els peus en una platja amb un gelat a les mans per combatre la calor. Sempre recordarem el mític gelat “al tall” amb les dues galetes quadrades en forma de sandvitx. Altres prefereixen el cucurutxo o la terrina. I sempre hi ha…

El disseny gràfic i gastronòmic en el món del vi

El disseny gràfic gastronòmic està present en quasi tots els productes d’alimentació a través del seu “packaging” o embalatge. No només parlem d’un recipient que manté l’ingredient en bones condicions, sinó que ens mostra la marca, la informació nutricional, l’origen o el gramatge. Les agències han anat desenvolupant amb el temps dissenys cada cop més sofisticats per...

Descobrim la cuina peruana

En deu anys, la cuina peruana ha passat de ser una anècdota i autèntica desconeguda a una oferta gastronòmica ben consolidada. Es pot definir com una cuina de fusió, “criolla”, plena de color i personalitat, amb productes frescos i sabors a cítrics. Ha sigut molt premiada en...

L’arquitectura de bodegues magnifica el món del vi

El sector vinícola català i espanyol està vivint una època daurada gràcies a una profunda renovació dels estàndards de qualitat en el vi i en la re valorització del sector, buscant noves estratègies productives i comercials. L’arquitectura de les bodegues és un exemple clar d’aquesta evolució. S’ha passat del celler petit, fosc i humit a uns edificis...

Les cireres, fruita de primavera

A finals de primavera, quan el sol comença a brillar amb força i el mercuri dels termòmetres comença a pujar, en els camps fruiters del Llobregat i el Maresme el ritme de feina és frenètic. Pagesos i tractors van amunt i avall recollint les fruites de temporada que arriben al seu punt òptim de maduració. La cirera, dolça, sucosa i ben carnosa, és...

Uns arrossos 5 estrelles a La Cantina del Palo Alto

Hi ha cuines i cuineres que brillen molt encara que no tinguin estrelles... Ahir dijous 11 de maig vàrem convocar als gastrònoms i amics de l’Acadèmia a un, diguem, “FESTIVAL” dinar-gastronòmic-cultural, al que varen assistir quasi una trentena de...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK