Foto de familia amb Javier Mariscal

Hi ha cuines i cuineres que brillen molt encara que no tinguin estrelles… Ahir dijous 11 de maig vàrem convocar als gastrònoms i amics de l’Acadèmia a un, diguem, “FESTIVAL” dinar-gastronòmic-cultural, al que varen assistir quasi una trentena de persones.

PALO ALTO és, segons varen comentar molts dels assistents, un lloc a descobrir per la seva situació privilegiada, al Poble Nou, vora el mar, on es respira un aire diferent que al mig la ciutat, amb grans dimensions verdes on practicar esport i fer salut. A l’interior d’aquests jardins hi ha el restaurant “La Cantina”, amb la cuinera Anna i la cambrera, i amiga, Karina. Entre les dues formen el cor que dia a dia batega amb més força (preparen més de cent menús) doncs per qualitat-preu no es pot demanar més, i, lògicament, tenen molt èxit.

Estudi Mariscal

Envoltades pels jardins hi ha diferents naus, tallers, despatxos i estudis. Entre ells,  vàrem visitar l’espai de l’escultor Medina-Capmany, qui ens va mostrar projectes per La Sagrada Família i els de Javier Mariscal qui, amb tota amabilitat, ens va explicar els orígens de tot allò i com ho van anar creant: respectant la natura i les troballes arquitectòniques de l’època.

La paellaLa trobada es deia: “ARROCES Y VERSOS”, ja que, l’Anna, a més de cuinera va demostrar ser una gran artista com a rapsode, oferint-nos un sentit espectacle de poesia espanyola, acompanyada per un teclat. També va participar la seva filla cantant i dansant amb un ballarí, etc.

Vàrem fer un aperitiu als mateixos jardins i després d’uns musclos deliciosos i un petit entrant amb moixama, els arrossos (de verdures, valencià i de peix) estaven acompanyats amb un vi negre de les bodegues MONT-SANT. Per acabar vam menjar maduixes amb nata i cafès.

Unes hores agradables per gaudir dels cinc sentits, ja que els menjars no són solament per satisfer l’estómac sinó que, ben regats i acompanyats d’un entorn agradable, et fan sentir bé a tu mateix, et posen a lloc el cos i el cap i et fan pensar que val la pena viure per poder gaudir d’aquests moments relaxats amb amics que senten com tu, creant una atmosfera  deliciosa.

Dinant a La Cantina  Acadèmics

Gràcies a tots els que vàreu venir!

 

Rosa Gelpí, Acadèmica

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!