Sant Jordi_novetats

Després de les Mones de Pasqua i els bunyols de quaresma que ens hem menjat aquesta Setmana Santa, arriba una de les festes populars més estimades a Catalunya, la Diada de Sant Jordi. Se celebra el dia dels enamorats però també l’amor per la cultura i la literatura, on el lector deixa anar la imaginació.

Aquests últims anys, els llibres de cuina i gastronomia han anat agafat més protagonisme en l’oferta literària. Els motius són diversos. Ha augmentat la rellevància dels xefs, quasi com si fossin estrelles del rock. També hi ha una popularitat més gran dels concursos de cuina per la televisió. Però la raó principal, és que aquests tipus de llibres presenten una lectura molt ben rebuda per totes les generacions de públic, fins i tot per aquells que no són aficionats a la lectura però que, per contra, els hi agrada cuinar.

De llibres de cuina n’hi ha de molts tipus: aquells de receptes de cuina catalana tradicional, els que ensenyen dietes per aprimar i per la salut, els de rebosteria o de plats salats per fer quan venen convidats, pels amants de productes concrets com saber fer pa, per elaborar cuina moderna o per aquells que volen saber tots els trucs dels seus xefs preferits. Per ajudar-te a triar, et proposem una guia de les novetats literàries per aquest pròxim Sant Jordi.

Cuinem en famíliaCUINAR EN FAMÍLIA:   Autor: Josep Vilella i altres col·laboradors. Editorial: Nandibú Singular i Pagès Editors                                                                                         Cuinar junts pares i fills és possible gràcies a aquest llibre. Explica els passos de la recepta que fan els pares i els passos que fan els fills, tot seguint les receptes dels millors xefs d’Europa que han col·laborat en aquest llibre com Mauro Colagreco, Heston Blumenthal, Joan Roca, Paquita i Lolita Rexach, Bart de Pooter, Georges Blanc, Juan Mari i Elena Arzak i molts més.

BATUTS VERDS:   Autora: Carla Zaplana. Editorial: Cossetània                                     Després del supervendes “Sucs verds”, aquest nou llibre ens endinsa dins del món dels “smoothies” amb trenta delicioses receptes que proven que les begudes ajuden a netejar l’organisme i nodrir el cos per tenir una vida més sana.

cocktails & foodCOCTAILS & FOOD:   Autor: Javier de las Muelas. Editorial: Planeta                           Noves receptes del millor bàrman del món que mariden amb plats proposats pels millors xefs de Catalunya i d’Espanya que han col·laborat com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda, els germans Torres, Jordi Cruz, Albert Adrià o Joan Roca entre d’altres.

DE PANS PER CATALUNYA:   Autora: Annia Monteal. Editorial: SD Edicions.             Ens ofereix una visió en profunditat del món del pa, com la seva elaboració des dels seus inicis i les tècniques tradicionals amb les quals s’ha fet pa a Catalunya.

Cuina flexiCUINA FLEXI:  Autor: Adam Martín. Editorial: Cossetània                                               Adam Martín, periodista especialista en nutrició, ens parla del flexitarianisme, un estil de vida basada en la dieta vegetariana però sense eliminar totalment el consum de proteïna com la carn o el peix, a partir de 80 receptes i menús complets amb esmorzar, dinar i sopar per practicar la cuina flexi en 21 dies.

LA CUINA DE MARGUERITE:    Autora: Marguerite Duras. Editorial: SD Edicions       Ens ofereix un particular receptari de cuina popular que a Marguerite Duras li agradava cuinar i que amb els anys va anar redactant les seves pròpies receptes que vénen recollides en aquest llibre.

taula i barraTAULA I BARRA:   Autor: Quim Monzó. Editorial: Llibros de Vanguardia                     Julià Guillamon fa un recull dels seus millors articles sobre el menjar i el beure, ordenats per productes i elaboracions, per desvetllar les reflexions de Quim Monzó on el seu ull crític està ben present.

LES RECEPTES DEL CALENDARI PASTISSER:   Autor: Albert Vilas. Editorial: Cossetània                                                                                                                             Un recull de receptes tradicionals de pastisseria que s’elaboren a Catalunya, presentades per ordre cronològic seguint el calendari de festes populars. Podem trobar com elaborar un braç de gitano, la mona de Pasqua, les coques de Sant Joan o els panellets de reis.

Cuina on roadCUINA ON ROAD:   Autors: Pep Nogué i Francesc Murgades. Editorial: Cossetània Un recull de 55 receptes que ressegueixen tot el territori català. Aquest llibre surt com a resultat del programa “El Suplement On Road”, jugant amb productes de zones determinades i de qualitat. Podem trobar receptes fetes amb arròs de Pals, poma Golden de Girona o els cigrons de Prats de Rei.

LES TAPES DE TOTA UNA VIDA:   Autora: Delfina Palacín. Editorial: Amat Editorial La senyora Delfina, del bar La Creu de Tremp, ha recopilat cadascuna de les tapes que ha servit al seu bar durant el llarg de la seva trajectòria. Amb molt d’amor, mesura i sentit comú, ens ensenya com les tapes poden aportar una explosió de sabor en un sol mos.

 

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR D'ACORD D'ACCORD OK

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!